Ολομέλεια

Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση χαρακτηρίζεται από διαγενεακή δικαιοσύνη και την ισονομία όλων. Χωρίς πατρίκιους και πληβείους, χωρίς ευνοημένους και αδικημένους

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Κατά την πρώτη μέρα συζήτησης του Νομοσχεδίου για τις μεταρρυθμίσεις στο Ασφαλιστικό και Φορολογικό σύστημα, τοποθετήθηκε ο Νεκτάριος Σαντορινιός στην Ολομέλεια. 

Στην ομιλία του, ο βουλευτής Δωδεκανήσου, υπογράμμισε ότι το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας δεν είναι βιώσιμο γιατί οι πολιτικές που ασκήθηκαν, ήταν πολιτικές που οδήγησαν την ανεργία από το 12% στο 25% και γιατί καταληστεύτηκε για χρόνια. Καταληστεύτηκε, όπως τόνισε, από τα θαλασσοδάνεια που έδιναν οι προηγούμενοι στους κολλητούς τους. Καταληστεύτηκε, ακόμη, από τον τζόγο στο χρηματιστήριο από τα δομημένα ομόλογα και δέχτηκε τη χαριστική βολή από το καταστροφικό PSI των 13δις.

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός τόνισε πως αυτό το νομοσχέδιο περιέχει δύο μεταρρυθμίσεις που στον πυρήνα τους ως έχουν κοινά χαρακτηριστικά, την αναδιανομή, την προστασία των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων, την κοινωνική δικαιοσύνη. Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση χαρακτηρίζεται επιπλέον, πρόσθεσε από διαγενεακή δικαιοσύνη και την ισονομία όλων. Χωρίς πατρίκιους και πληβείους, χωρίς ευνοημένους και αδικημένους.

 Προσπαθούμε, είπε, να μεταφέρουμε τα ασφαλιστικά και φορολογικά βάρη από τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα στα υψηλά εισοδήματα που τόσα χρόνια έμεναν αλώβητα, για αυτό και υπάρχουν τόσες αντιδράσεις, είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Δωδεκανήσου. Είναι αντιδράσεις ενός συστήματος βολεμένων που είχαν συνηθίσει στα χρόνια της κρίσης αλλά και στα χρόνια της μεταπολίτευσης να στέλνουν τον λογαριασμό στα συνήθη υποζύγια, τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τους μικρομεσαίους, συμπλήρωσε.

Επίθεση στην Αντιπολίτευση

Πολλοί από εσάς λέγατε ότι το νομοσχέδιο αυτό είναι μονομερής ενέργεια και χαιρόσασταν, τόνισε ο Νεκτάριος Σαντορινιός, και ότι θα το μπλόκαραν οι θεσμοί. Τώρα δε μπορείτε να πιστέψετε, σχολίασε, ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έφερε ένα δικό της νομοσχέδιο- και όχι μεταφρασμένο, όπως κάνατε εσείς- και τελικά κατάφερε να προστατέψει τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Δεν μπορείτε να διανοηθείτε, πρόσθεσε, τι σημαίνουν οι όροι διαπραγμάτευση και κόκκινες γραμμές. Άλλωστε το κόκκινο σας φέρνει αλλεργία, κατέληξε.

Ξενίζει την αντιπολίτευση, σχολίασε ο Νεκτάριος Σαντορινιός, το γεγονός ότι δεν καταφύγαμε στον εύκολο τρόπο μιας οριζόντιας περικοπής συντάξεων, της 12ης κατά σειρά, όπως είχατε κάνει εσείς 11 φορές τα προηγούμενα χρόνια και σας φαίνεται αδιανόητο ότι στο ασφαλιστικό σύστημα πρέπει ο καθένας να συμβάλλει σύμφωνα με την πραγματική του οικονομική δυνατότητα.

Για τους Μηχανικούς

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός, μηχανικός ων και ο ίδιος, στάθηκε στην ομιλία του στις αλλαγές που υφίσταται ο κλάδος με τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις. Οι μηχανικοί σήμερα, είπε, εξαιτίας των πολιτικών που εφάρμοσαν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, δεν μπορούν να έχουν ένα αξιοπρεπές εισόδημα και μέχρι τώρα δεν είχαν τη δυνατότητα να πληρώσουν τις εισφορές τους.

Απευθυνόμενος, δε, στην αντιπολίτευση, πρόσθεσε, ότι με τις πολιτικές σας οδηγήσατε τους νέους συναδέλφους μηχανικούς, να εκλιπαρούν για ένα κομμάτι ψωμί με την χειρότερη μορφή ελαστικής εργασίας του εργασιακού μεσαίωνα που επιβάλλατε, της απασχόλησης με μπλοκάκι.

Με τις προτεινόμενες ασφαλιστικές ρυθμίσεις, εξήγησε, οι μηχανικοί, που είδαν το εισόδημά τους τα τελευταία χρόνια να εκμηδενίζεται, έχουν, πλέον, τη δυνατότητα να πληρώνουν σημαντικά μικρότερες εισφορές:  για τα εισοδήματα από 7.033 € μέχρι και 13.000 € θα είναι μειωμένες κατά 50%. Ενώ για εισοδήματα πάνω από αυτά η έκπτωση μειώνεται κατά 1% για κάθε επιπλέον 1.000 € καθαρού εισοδήματος. Σημαντικό είναι, πρόσθεσε, ο βουλευτής Δωδεκανήσου και η ρύθμιση για την καθιέρωση της υποχρέωσης του εργοδότη να πληρώνει τις εργοδοτικές εισφορές.

Με τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις, και πάλι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, υπογράμμισε ο Νεκτάριος Σαντορινιός,  με καθαρά εισοδήματα κάτω των 32.000 €- αφαιρουμένων των ασφαλιστικών εισφορών-  θα κληθούν να πληρώσουν σαφώς χαμηλότερο άθροισμα φόρων. Είναι χαρακτηριστικό, είπε, ότι το 92% των φορολογουμένων με εισόδημα μόνο από επιχειρηματική δραστηριότητα θα πληρώσει λιγότερο φόρο.

Τέλος, ο Νεκτάριος Σαντορινιός, ανάφερε ότι είναι πολύ σημαντικές οι ρυθμίσεις για την καταπολέμηση της μαύρης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής. Η διάταξη για τον αντικειμενικό προσδιορισμό των ασφαλιστικών εισφορών που πρέπει να πληρώνει κάθε επιχείρηση με βάση τον όγκο και την ένταση εργασίας αλλά και η πρόβλεψη ότι από την 1/7/2016, οι εργοδότες είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν ηλεκτρονικά τους υπαλλήλους τους, θα συμβάλλουν ιδιαίτερα στη μείωση της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας, πρόσθεσε.

embed video plugin powered by Union Development

Περισσότερα...

Ομιλίες

Καμία νησιωτική περιοχή δεν θα μείνει χωρίς νηπιαγωγείο, όσα κι αν είναι τα νήπια. Και ας επιμένει δογματικά στο ψέμα της η αντιπολίτευση. Τα ψέματα έχουν κοντά πόδια, τον Σεπτέμβριο ο Ελληνικός λαός θα γελά με αυτά που έχουν πει

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Παρέμβαση στην Ολομέλεια έκανε ο Νεκτάριος Σαντορινιός την Παρασκευή (06/05/16), κατά την ψήφιση του Νομοσχεδίου σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις στην Έρευνα και στην Παιδεία. 

Για την Έρευνα

Στην ομιλία του ο βουλευτής Δωδεκανήσου και Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής, υπογράμμισε ότι ο τομέας της Έρευνας και της Καινοτομίας είναι συνεχώς αναπτυσσόμενος στην Ελλάδα, ακόμη και εν μέσω κρίσης,  έχοντας υψηλό βαθμό «εξωστρέφειας». Η Έρευνα και η Καινοτομία, μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη ενός νέου μοντέλου βιώσιμης και παραγωγικής ανάπτυξης για τη χώρα, τόνισε ο Νεκτάριος Σαντορινιός, για αυτό και η Κυβέρνηση- από την πρώτη κιόλας μέρα- έδειξε την πολιτική της πρόθεση να αναβαθμίσει αυτόν τον τομέα, με τη δημιουργία υπουργικού χαρτοφυλακίου στο Υπουργείο Παιδείας και την επιλογή του κ. Φωτάκη, σημαίνοντα ερευνητή σε αυτή τη θέση.

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου θύμισε στο σώμα της Ολομέλειας ότι η ίδια η Έρευνα αλλά και το έμψυχο δυναμικό της, έχουν χτυπηθεί από σειρά αρνητικών παρεμβάσεων και από τις συνεχείς πολιτικές περικοπών. Είναι χαρακτηριστικό, είπε, ότι από το 2008 μέχρι το 2015 είχαμε μειώσεις μέχρι και 68%. Κομβικό σημείο καμπής για την Έρευνα και την Καινοτομία στην χώρα μας, ανέφερε ο βουλευτής Δωδεκανήσου ήταν η εφαρμογή του ν. 4310/2014, γνωστός και ως ερευνοκτόνος νόμος- ο οποίος δημιούργησε πολλά προβλήματα στα ερευνητικά κέντρα.

Ο σημερινός Νόμος, ουσιαστικά, συμπλήρωσε ο Νεκτάριος Σαντορινιός, αποτελεί προσπάθειά να ξηλωθεί ένα κακοραμμένο και αντί- ερευνητικό πουλόβερ που έπλεξε η προηγούμενη κυβέρνηση. Εισάγοντας ρυθμίσεις που αποκαθιστούν το ρόλο και την αποστολή των ερευνητικών φορέων της χώρας μας- καθιστώντας τους φορείς ταγμένους στην υπηρεσία του δημόσιου συμφέροντος και όχι ως φορείς εμπορικής εκμετάλλευσης της έρευνας- ομαλοποιώντας διοικητικές στρεβλώσεις και αίροντας, επίσης, νομικές ασάφειες σχετικά με τα εργασιακά των ερευνητών, αυτός ο νόμος αποτελεί την αρχή μιας νέας εποχής για την έρευνα στη χώρα μας, υπογράμμισε ο βουλευτής Δωδεκανήσου.

Τέλος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, εξήγησε πως αυτό το νομοσχέδιο έχει μεταβατικό χαρακτήρα και πως δεν αντανακλά την εθνική στρατηγική της κυβέρνησης.Προς αυτή την κατεύθυνση, έχει ήδη ξεκινήσει ένας ευρύς διάλογος με την ερευνητική και την πανεπιστημιακή κοινότητα, σχολίασε ο Νεκτάριος Σαντορινιός, που θα οδηγήσει σε έναν νόμο πλαίσιο για την Έρευνα. Πολύ σύντομα, θα διαψεύσουμε τις Κασσάνδρες, θα ολοκληρώσουμε και αυτό το νομοθετικό πλαίσιο στην ώρα του, μέσα στη θητεία μας, που θα λήξει μετά από τριάμισι χρόνια, είπε χαρακτηριστικά.

Για την Παιδεία

Σπέκουλα χαρακτήρισε ο Νεκτάριος Σαντορινιός για τα όσα ακούγονταν τις τελευταίες μέρεςτόσο με τον ελάχιστο αριθμό νηπίων ανά τμήμα αλλά και για τα ολοήμερα σχολεία. Είναι φοβερή η ικανότητα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και των συστημικών μέσων της διαπλοκής να διαστρέφουν την αλήθεια και να κάνουν κυριολεκτικά το άσπρο- μαύρο, όπου ενώ επεκτείνεται ο θεσμός των ολοήμερων σχολείων στο 90% των σχολείων της επικράτειας, προσπαθούν να πείσουν την κοινή γνώμη ότι καταργούμε το ολοήμερο σχολείο, είπε χαρακτηριστικά.

Το ίδιο συμβαίνει και με τα νηπιαγωγεία, εξήγησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Για πρώτη φορά περιλαμβάνονται και τα προνήπια στον αριθμό των νηπίων που θα υπολογίζονται για τη σύσταση τμήματος νηπιαγωγείου, γι’ αυτό άλλωστε αυξάνεται και ο ελάχιστος αριθμός σε 14 νήπια και προνήπια.

Η αντιπολίτευση, σχολίασε ο Νεκτάριος Σαντορινιός, δεν ικανοποιείται από τις δεσμεύσεις του Υπουργού ότι κανένα νηπιαγωγείο δεν θα κλείσει ή ότι καμία νησιωτική περιοχή δεν θα μείνει χωρίς νηπιαγωγείο- όσα κι αν είναι τα νήπια. Επιμένουν δογματικά στο ψέμα τους, είπε ο βουλευτής Δωδεκανήσου, συμπληρώνοντας ότι όμως τα ψέματα έχουν κοντά πόδια και τον Σεπτέμβριο ο Ελληνικός λαός θα γελά με αυτά που έχουν πει.

embed video plugin powered by Union Development

Περισσότερα...

Ομιλίες

Αυτό το νομοσχέδιο είναι μόνο η αρχή του ξηλώματος ενός φαύλου και νεοφιλελεύθερου κράτους, που τόσα χρόνια χτίζατε

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Κατά τη συζήτηση για την ψήφιση του νομοσχεδίου «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου» τοποθετήθηκε στην ολομέλεια ο Νεκτάριος Σαντορινιός. Ο βουλευτής Δωδεκανήσου, στην ομιλία του, αναφέρθηκε κυρίως στις διατάξεις του νομοσχεδίου που αφορούν τα νησιά και που αποτελούν αντιστάθμισμα των ελλιπών νησιωτικών πολιτικών τόσων χρόνων. Ο Νεκτάριος Σαντορινιός επιτέθηκε στην αντιπολίτευση για την απαξίωση που έδειχνε τόσο καιρό, αλλά και τώρα, σε ένα νομοσχέδιο που αφορά όλους αυτούς, όπως είπε που δεν είχαν φωνή στα χρόνια του μνημονίου. 

 

Επίθεση στην Ν.Δ.

Το νομοσχέδιο αυτό αποτελεί την αρχή εφαρμογής του παράλληλου προγράμματος της Κυβέρνησής μας. Είναι προφανές ότι για να καλυφθούν οι πληγές, που δημιούργησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις απαιτούνται περισσότερες νομοθετικές πρωτοβουλίες. Εντούτοις το νομοσχέδιο αυτό αντιμετώπισε το μένος της Αντιπολίτευσης, ίσως όσο κανένα άλλο. Χάρηκε όταν πάγωσε για έναν μήνα η εισαγωγή του παράλληλου προγράμματος και  μας εγκαλούσε ότι το νομοσχέδιο δεν θα είχε τη σύμφωνη γνώμη των θεσμών. Σε πόση τελικά υποτέλεια έχει εκπαιδευτεί, η αντιπολίτευση, στην πλάτη μιας κοινωνίας που χειμάζεται; Το παράλληλο πρόγραμμα είναι εδώ, είναι κοστολογημένο και μία ολόκληρη κοινωνία περιμένει αυτές τις ανάσες δικαιοσύνης και κοινωνικής μέριμνας.

Για τα νησιά

«Πάντα πιστεύαμε ότι η στήριξη της νησιωτικότητας δεν αρχίζει, ούτε σταματά στις φορολογικές ελαφρύνσεις. Αυτό το νομοσχέδιο προβλέπει στην πράξη αντισταθμιστικά μέτρα για τη νησιωτικότητα που αν και την είχε ψηφίσει η αντιπολίτευση δεν την υλοποίησε ποτέ. Αυτό το νομοσχέδιο προβλέπει στην πράξη αντισταθμιστικά μέτρα για τη νησιωτικότητα, με στόχευση, όμως, στον νησιώτη και τις υπηρεσίες που απολαμβάνει.

Η ελλιπής υγειονομική κάλυψη νησιών μας είναι η αιτία για πολλές τραγωδίες, αλλά και για μία συνεχή δυσφήμηση στον τόπο μας. Παρακαλούσαμε χρόνια για έναν γιατρό στη Νίσυρο, στο Καστελόριζο, στην Κάσσο. Κάθε φορά βλέπαμε φιέστες εγκαινίων περιφερειακών πολυδύναμων ιατρείων, που όμως παρέμεναν ντουβάρια, γιατί δεν είχαν γιατρούς και δεν είχαν και προσφορά στην τοπική κοινωνία. Η υγεία των νησιών ήταν πεδίο δόξης λαμπρό για κάθε φέρελπι πολιτικάντη του παλιού πολιτικού καθεστώτος.

Για πρώτη φορά σε νομοσχέδιο κυβέρνησης υπάρχει ειδική μέριμνα για τη στελέχωση των δομών υγείας των νησιών με απλά μέτρα, όπως η αυξημένη μοριοδότηση της θητείας τους στα νησιά. Καταργείται η διάταξη με την οποία οι γιατροί, προκειμένου να ξεκινήσουν την ειδίκευσή τους, όφειλαν να έχουν ολοκληρώσει το αγροτικό τους, ρύθμιση που θα εμπλουτίσει το προσωπικό των δομών υγείας. Ενδεικτικό της νησιωτικής πρόνοιας, αλλά και της βούλησής μας για την άμεση κάλυψη των τρεχουσών αναγκών, είναι ότι δίνονται κίνητρα για να στελεχωθούν οι πολλές κενές θέσεις στα ιατρεία άγονων και νησιωτικών περιοχών.

Επιπλέον, θεσμοθετείται αυτό που οι ίδιοι οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες πρότειναν σαν λύση τόσα χρόνια, δηλαδή να αναλαμβάνουν οι ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού να επιδοτούν την κάλυψη των υπαρχουσών κενών θέσεων των ιατρείων της περιφέρειας τους. Ήδη οι περισσότερες περιφέρειες της χώρας με πρώτη την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχουν πάρει αποφάσεις επιδότησης των γιατρών στα μικρά νησιά».

«Και επειδή πολύς λόγος γίνεται για τη συγκεκριμένη τροπολογία, θα σας θυμίσω ότι τα χρόνια των παχιών αγελάδων, τη δεκαετία του 2000, τότε που είχαμε λεφτά και είχαμε και τη δυνατότητα να προσλάβουμε στα νοσοκομεία, οι κυβερνήσεις Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ δεν προσελάμβαναν προσωπικό, αλλά με διάφορα τερτίπια, όπως προγραμματικές συμβάσεις με τη «Γαληνός» και άλλες εταιρείες, προσλάμβαναν για οκτώ μήνες προσωπικό και ουσιαστικά οδηγούνταν με έναν έμμεσο τρόπο χρηματοδότησης της λειτουργίας του νοσοκομείου».

embed video plugin powered by Union Development

Περισσότερα...

Ομιλίες

Σήμερα νομοθετούμε μια δημόσια διοίκηση αξιοκρατική και αποτελεσματική στην υπηρεσία του πολίτη

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
Παραθέτουμε βασικά σημεία της ομιλίας του Νεκτάριου Σαντορινιού από τη σημερινή συζήτηση του νομοσχεδίου «Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, βαθμολογική διάρθρωση θέσεων, συστήματα αξιολόγησης, προαγωγών και επιλογής προϊσταμένων» στην ολομέλεια. 
 
Είχατε κάνει το Δημόσιο της πίσω αυλή σας
«Το Δημόσιο υπέφερε και υποφέρει για χρόνια από την κομματοκρατία, την αναξιοκρατία, τον συγκεντρωτισμό, τη γραφειοκρατία και την έλλειψη στοχοθεσίας. Η μονόπλευρη μεταχείριση του Δημοσίου σαν υποβοηθητικό εργαλείο της πολιτικής εξουσίας έθρεψε παράλληλα, εκτός διοίκησης, συστήματα διαφθοράς και εξάρτησης, συστήματα που ξεκινούσαν από το γνωστό «γρηγορόσημο», περνούσαν από τα χαρτάκια του Κουτσόγιωργα και έφταναν στο ανεβοκατέβασμα διοικητών και διευθυντών με το γνωστό σύστημα «4-2-1».
«Αυτό το αναποτελεσματικό κράτος φέρει την υπογραφή και των δικών σας κυβερνήσεων. Έχετε κάνει το Δημόσιο την πίσω αυλή σας. Μέχρι εδώ, όμως! Εμείς θα προασπίσουμε τόσο την αρχή της δημόσιας διοίκησης, όσο και το προσωπικό που εργάζεται σ’ αυτήν, αλλά και τον πολίτη που θέλει τη δημόσια διοίκηση σύμμαχο και όχι εχθρό».

Επίθεση στην πολιτική Μητσοτάκη
«Για τον κ. Μητσοτάκη, τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, η αξιολόγηση δεν ήταν παρά μόνο ένα φόβητρο και ένας τρόπος για να απολυθούν άνθρωποι οι οποίοι δεν ήταν βολεμένοι στο σύστημά τους. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι η αξιολόγηση δεν στάθηκε εμπόδιο για τον κ. Μητσοτάκη λίγες μέρες πριν τις εκλογές του Γενάρη να αλλάξει όλο το ανώτερο προσωπικό της δημόσιας διοίκησης και ταυτόχρονα να επιχειρήσει να καταστήσει αμετακίνητους τους κομματικά διορισμένους διοικητές».
Για το νομοσχέδιο
«Το νομοσχέδιο που συζητάμε σήμερα επιχειρεί να βάλει ένα τέλος στον φαύλο τρόπο, με τον οποίο ιστορικά οι προηγούμενες κυβερνήσεις διαχειρίστηκαν τη δημόσια διοίκηση από τη Μεταπολίτευση μέχρι και σήμερα».
«Το νομοσχέδιο δείχνει τη διαφορετική αντίληψη που έχουμε για τη δημόσια διοίκηση. Όταν κουνάτε το δάχτυλο σ’ εμάς για τους διορισμούς συνεργατών Βουλευτών και Υπουργών, από σήμερα θα πρέπει να το στρέφετε στον εαυτό σας. Σήμερα βάζουμε τέλος στο κομματικό κράτος που εσείς χτίσατε επί σαράντα χρόνια. Σήμερα νομοθετούμε μια δημόσια διοίκηση αξιοκρατική και αποτελεσματική στην υπηρεσία του πολίτη.
embed video plugin powered by Union Development

Περισσότερα...

Ομιλίες

Σαντορινιός προς ΝΔ: Στο ΕΣΠΑ εντάξατε ανώριμα έργα, με ρουσφετολογικό τρόπο, ακόμα και λίγες μέρες πριν τις εκλογές.

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1

Ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στη σημερινή (15/01/2016) Επίκαιρη Επερώτηση της Ν. Δ, ο Νεκτάριος Σαντορινιός, σχετικά με τα έργα προς μεταφορά και έργα phasing ΕΣΠΑ. Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγόρησε την Κυβέρνηση για τραγικές καθυστερήσεις που οδηγούν σε απώλεια πόρων και σε ανολοκλήρωτα έργα. Ο βουλευτής Δωδεκανήσου, παραθέτοντας στοιχεία, υπογράμμισε την πολλή επιτυχημένη δουλειά του Υπ. Οικονομίας, καθώς κατάφερε να υλοποιήσει το 100% του ΠΔΕ, να ρίξει 6,4 δις στην πραγματική οικονομία και να απορροφήσει 5δις από το ΕΣΠΑ 07-13.

 

 

embed video plugin powered by Union Development

Περισσότερα...

Ομιλίες

Σελίδα 1 από 2