Δημόσιες Τοποθετήσεις

Το ξεπούλημα των αεροδρομίων είναι μια προσφορά της κυβέρνησης των μνημονίων στους εθνικούς εργολάβους

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης διαμαρτυρίας για το ξεπούλημα των αεροδρομίων που διοργάνωσε ο σύλλογος εργαζομένων ΥΠΑ στις 30/10, ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Δωδεκανήσου Νεκτάριος Σαντορινιός ανέφερε μεταξύ άλλων σε τοποθέτηση του:

«Το ξεπούλημα των αεροδρομίων είναι για μια ακόμη φορά μια προσφορά της κυβέρνησης των μνημονίων στους εθνικούς εργολάβους. Μετά από ένα διεθνή διαγωνισμό καταλήγουμε να έχουμε προσφέροντες ένα εργολάβο που εκδιώχθηκε από την Αργεντινή γιατί κατέστρεψε 33 αεροδρόμια, τα οποία επανακρατικοποιήθηκαν και τρείς γνωστούς μεγαλοεργολάβους που έχουν απομυζήσει τη δημόσια περιούσια και επί χρόνια στηρίζουν το κυβερνητικό κατεστημένο. Τα αεροδρόμια του τόπου μας που είναι κερδοφόρα θα δοθούν δώρο στα κοράκια που λυμαίνονται τη δημόσια περιουσία με προίκα επενδύσεις εκατομμυρίων που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Ήδη γνωρίζουμε ότι η ιδιωτικοποίηση θα επιβαρύνει με 14,5 € κάθε εισιτήριο επιβαρύνοντας τη μετακίνηση των νησιωτών προς την ηπειρωτική Ελλάδα. Ταυτόχρονα η αύξηση αυτή θα προκαλέσει σοβαρό πλήγμα στον τουρισμό αφού θα αυξήσει το κόστος μετακίνησης προς και από τα νησιά μας. Οι συνέπειες αυτές δεν περιορίζονται μόνο στη Ρόδο και την Κω, αλλά ακουμπούν το σύνολο των νησιών της Δωδεκανήσου που λειτουργούν οικονομικά ως δορυφόροι των δύο μεγάλων νησιών.

Περισσότερα...

Ομιλίες

Οι νησιώτες απαιτούν ίση μεταχείριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελληνική Πολιτεία.- Τοποθέτηση σε εκδήλωση με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Γιοχάνες Χαν, Ρόδος 23/4/2014

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Ο συντονιστής της Ν.Ε. Νότιας Δωδεκανήσου και Περιφερειακός Σύμβουλός Νοτίου Αιγαίου με την παράταξη «Πολίτες Κόντρα στον Καιρό», τοποθετήθηκε στην ενημερωτική εκδήλωση με επίσημο προσκεκλημένο τον Επίτροπο κ. Γιοχάνες Χανν, που έγινε στη Ρόδο στις 23/4/2014. Τοποθετούμενος είπε μεταξύ άλλων:

«Κύριε επίτροπε ακούγοντας τη δεύτερη τοποθέτηση σας για τα θέματα υγείας και εκπαίδευσης στα νησιά μας, σας άκουσα να λέτε ότι τα προβλήματα θα αντιμετωπιστούν με τη χρήση νέων τεχνολογιών όπως είναι η τηλε-εκπαίδευση και η τηλεϊατρική. Θέλω να σας υπενθυμίσω κύριε Χαν ότι οι νησιώτες είναι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δικαιούνται σύμφωνα με το Ελληνικό Σύνταγμα αλλά και το Ευρωπαϊκό κεκτημένο ίσης μεταχείρισης από την πολιτεία και την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως οι πολίτες της ηπειρωτικής Ευρώπης. Ειλικρινά μπορείτε να μου απαντήσετε πως θα αντιμετωπιστεί ένα έμφραγμα σε ένα μικρό νησί, όπως είναι οι Λειψοί ή το Αγαθονήσι με τηλεϊατρική αν δεν υπάρχει φυσική παρουσία γιατρού; Φτιάξαμε τα πολυϊατρεία και τα Κέντρα Υγείας αλλά είναι από υποστελεχωμένα ως καθόλου στελεχωμένα. Είναι αυτή ίση μεταχείριση των νησιωτών;

Περισσότερα...

Ομιλίες

Τοποθέτηση στην ημερίδα για το ξεπούλημα των αεροδρομίων- 27/3/2014

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Κυρίες και Κύριοι,

Να καλωσορίσω με τη σειρά μου τους εκπροσώπους της ΟΣΥΠΑ στην περιοχή μας και ιδιαίτερα τον κ. Αλεβιζόπουλο που μας παρείχε ένα χείμαρρο στοιχείων σχετικά με τη λειτουργία και το επικείμενο ξεπούλημα των αεροδρομίων.

Μια και αναφέρθηκε ο κύριος Αλεβιζόπουλος στο πως θα φτάσει η κυβέρνηση στο μαγικό νούμερο των 50 δις που έχει βάλει στόχο για ξεπούλημα, έχω να πω ότι υπάρχουν πολλά φιλέτα που έχουν βάλει στο μάτι για ξεπούλημα από τα νησιά μας.

Όλοι γνωρίζουμε τι είναι το ΤΑΙΠΕΔ και για ποιους λόγους δημιουργήθηκε. Είναι ένα μαύρο κουτί που σκοπό έχει να ξεπουλήσει τη χώρα μας. Είναι πρωτόγνωρο για ένα οργανισμό που υποτίθεται ότι έχει δημιουργηθεί για να υπηρετήσει το δημόσιο συμφέρον να μην δημοσιεύει τα πρακτικά του και να υπάρχει απαλλαγή για τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για οποιαδήποτε απόφαση πάρουν. Καταλαβαίνεται καλά τι σημαίνει αυτό.

Περισσότερα...

Ομιλίες