Δηλώσεις

«Η διεκδίκηση, από την Κυβέρνηση, για την επαναφορά των ειδικών συντελεστών ΦΠΑ, δεν έχει σταματήσει»

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1

 

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

 

Με αφορμή δημοσιεύματα περιφερειακών ΜΜΕ, που σχολιάζουν ότι εγκαταλείπονται, από την Κυβέρνηση, οι προσπάθειες για επαναφοράτων ειδικών καθεστώτων ΦΠΑ των νησιών και τα οποία βασίζονται σε εσκεμμένα στρεβλή ερμηνεία των δηλώσεων του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, το Γραφείο Τύπου του Υφυπουργείου, σχολιάζει:

Περισσότερα...

Δημοσιεύσεις

« Εμείς πιάσαμε τους στόχους βάζοντας κόφτη στην διαπλοκή, την διαφθορά και το μαύρο χρήμα»

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

 

Κατά τη σημερινή ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με τίτλο «Κύρωση της Διεθνούς Σύμβασης για τον Έλεγχο και Διαχείριση του Έρματος και των Ιζημάτων που προέρχονται από τα Πλοία, 2004 και άλλες διατάξεις», ο Υφυπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός απάντησε στις επιθέσεις της αντιπολίτευσης σχετικά με την Συμφωνία για την δεύτερη αξιολόγηση. 

 

«Η αντιπολίτευση με ψέματα δημιουργεί ένα ομιχλώδες τοπίο, λίγες ώρες μόνομετά το κλείσιμοτης Δεύτερης Αξιολόγησης, που κατάφερε η Κυβέρνηση».

 

 

 

embed video plugin powered by Union Development

Περισσότερα...

Δημοσιεύσεις

Ν. Σαντορινιος - Ευχές για Καλά Χριστούγεννα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1

Τα Χριστούγεννα είναι μια από τις μεγαλύτερες στιγμές της Χριστιανοσύνης. Για όλη σχεδόν την ανθρωπότητα, αυτές οι μέρες είναι μέρες χαράς, ευτυχίας, γεμάτες από οικογενειακές, ζεστές στιγμές.

Χωρίς να φεύγει η σκέψη μου, από το δράμα των συνανθρώπων μας που είναι στη δίνη του πολέμου αλλά και σε όσους, απάτριδες, έχουν βρει καταφύγιο στα νησιά μας, εύχομαι από καρδιάς, σε όλους και όλες, αυτές οι γιορτές να είναι γεμάτες στιγμές χαράς και ευτυχίας μαζί με τους αγαπημένους σας.

Τα φετινά Χριστούγεννα, ελπίζω να φέρουν ευτυχία, χαρά και ευημερία στα νησιά μας και στους κατοίκους τους. Έχουμε περάσει δύσκολες στιγμές, τις οποίες αντιμετωπίσαμε με σύνεση, στωικότητα και ωριμότητα. Είμαι σίγουρος, ότι οι νέες μέρες που ανοίγονται μπροστά μας, θα είναι γεμάτες αισιοδοξία και θετικές προκλήσεις για τους νησιώτες. 

Δημοσιεύσεις

Λύση για την αποκατάσταση του κτιρίου Γυμνασίου Κάσου

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Λύση φαίνεται να προκρίνεται για το πολύπαθο Γυμνάσιο Κάσου, μετά από την συνεργασία του Υπουργείου Αμύνης, του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας και του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

 Το κτίριο του Γυμνασίου Κάσου, εδώ και αρκετό καιρό, έχει υποστεί σοβαρές φθορές, σε σημείο που αμφισβητείται η στατικότητά του και προκαλεί ανησυχία για την ασφάλεια των μαθητών. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Κάσου, όπως και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η Δήμαρχος και φορείς του νησιού, είχαν επανειλημμένα θέσει την ανάγκη για την εκπόνηση μελέτης στατικότητας, ώστε να ανοίξει ο δρόμος, έτσι, της έναρξης των εργασιών αναστήλωσης και αποκατάστασης.

Η συγκεκριμένη μελέτη ήταν αδύνατο να υποστηριχτεί από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου και στην έκκληση αυτή ανταποκρίθηκε άμεσα το Υπουργείο Αμύνης, όπου σε συνεργασία με το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, ανέλαβαν την εκπόνηση της σχετικής μελέτης.

Σήμερα (24/1/17) κατέφθασαν στην Κάσο τεχνικοί του ΓΕΑ για αυτοψία. Μόλις ολοκληρώσουν τις μετρήσεις θα είναι σε θέση να προσδιορίσουν το χρονοδιάγραμμα παράδοσης της μελέτης και ο Δήμος στη συνέχεια θα παραλάβει τη σκυτάλη ώστε να γίνει και πάλι το Γυμνάσιο της Κάσου, λειτουργικό και ασφαλές.

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός, Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, μετά την άφιξη των τεχνικών στο νησί προχώρησε στην παρακάτω ανακοίνωση:«το ζήτημα της επικινδυνότητας του Γυμνασίου Κάσου και της αγωνίας των γονιών των μαθητών, το γνώριζα πολύ καλά, από τις μέρες που σαν Βουλευτής Δωδεκανήσου είχα συντάξει ενεργά τις δυνάμεις μου με αυτές των εκπροσώπων της Τ.Α. του νησιού για την επίλυση του θέματος.

Από την θέση μου σαν Υφυπουργός για τη Νησιωτική Πολιτική, σαν βουλευτής Δωδεκανήσου, αλλά και σαν νησιώτης, οφείλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Αμύνης, κ. Πάνο Καμμένο, τον Αναπληρωτή Υπουργό Αμύνης, κ. Βίτσα και τον Αντιπτέραρχο κ. Χριστοδούλου, για την ευαισθησία που έδειξαν απέναντι στο βαθιά κοινωνικό θέμα της αποκατάστασης ενός σχολικού νησιωτικού κτιρίου, αποδεικνύοντας έτσι τις ανθρώπινες και κοινωνικές προεκτάσεις που μπορεί να έχει ο ρόλος των ενόπλων δυνάμεων».    

Δημοσιεύσεις

Είναι ζητούμενο, η Ευρώπη να αντιληφθεί τις δυσκολίες που συνεπάγεται η νησιωτικότητα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Σύσκεψη οργανώθηκε σήμερα (14/12/16) για την κατάρτιση πλαισίου ευρωπαϊκής νησιωτικής πολιτικής, ώστε να εξασφαλίζεται η εδαφική συνοχή της χώρας, με την συμμετοχή σύσσωμης της πολιτικής ηγεσίας του ΥΝΑΝΠ- του Υπουργού, Παναγιώτη Κουρουμπλή, του Υφυπουργού, Νεκτάριου Σαντορινιού και των Γενικών Γραμματέων, κ. κ. Θεοτοκά, Γιαννέλη και Λαμπρίδη- και εκπροσώπων του Β΄βαθμού Αυτοδιοίκησης των νησιών και θεσμικούς παράγοντες (Περιφερειάρχες των τεσσάρων νησιωτικών περιοχών, Β. Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, Ν. Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλληνίας Π. Δρακουλόγκωνας, ο Περιφερειάρχης Αττικής και Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος, οι Αντιπεριφερειάρχες Καβάλας Θοδ. Μαρκόπουλος, Σποράδων και Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη,Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ο πρόεδρος ΠΕΔ Ιονίων Νήσων και Δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης, ο Δήμαρχος Λέσβου και πρόεδρος ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου Σπύρος Γαληνός, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης)

Δήλωση του Νεκτάριου Σαντορινιού, Υφυπουργού Νησιωτικής Πολιτικής μετά το τέλος της συνάντησης:

«Η σημερινή σύσκεψη έρχεται σε συνέχεια της χθεσινής πρωτοβουλίας του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης, να ανακοινώσει σειρά μέτρων που διευκολύνουν τη ζωή των νησιωτών και βοηθούν στην ανάπτυξη των νησιών μας.

Είναι ζητούμενο, η Ευρώπη να αντιληφθεί τις δυσκολίες που συνεπάγεται η νησιωτικότητα καθώς μπορεί να εκφωνούνται, αρκετές φορές, από Ευρωπαίους αξιωματούχους διακηρύξεις και θέσεις, αλλά το ουσιαστικό είναι να ασκηθούν πραγματικές νησιωτικές πολιτικές και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σκοπός δικός μας, Κυβέρνησης και Υπουργείου, είναι να θέσουμε τη νησιωτική πολιτική και την Ελλάδα –η οποία είναι μοναδική περίπτωση πολυνησιακής χώρας στην Ευρώπη-, στο επίκεντρο του χάρτη της ΕΕ.

Θα εργαστούμε όλοι μαζί ώστε την επόμενη μέρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση να έχουν χαραχτεί συγκεκριμένες πολιτικές που θα συνοδεύονται από συγκεκριμένα χρηματοδοτικά εργαλεία και τα οποία θα είναι στη διάθεση των νησιών μας. Ο συντονισμός που ξεκίνησε σήμερα έχει στόχο, να συμβάλλει στη  δημιουργία ενός  Ταμείου Νησιωτικής Πολιτικής, θα μπορούσα να πω, στα πρότυπα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Συνοχής».

Δημοσιεύσεις

Σελίδα 1 από 12