Δημοσιεύσεις

Επιχορηγούμενη τηλεόραση στα μικρά νησιά

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Στη Τήλο βρέθηκε χθες (19/06/2017) ο Νεκτάριος Σαντορινιός, Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής μαζί με τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά, στο πλαίσιο της έναρξης δωρεάν χορήγησης δορυφορικού εξοπλισμού σε νοικοκυριά μικρών και απομακρυσμένων νησιών.

'Όπως δήλωσε ο ΥΦΥΝΑΝΠσχετικά με το πρόγραμμα: «Είναι μία σημαντική μέρα η σημερινή για την Τήλο, αλλά και για ολόκληρη τη νησιωτική Ελλάδα. Οι νησιώτες θα μπορούν να ενημερώνονται και πάλι από τα ελληνικά κανάλια, αφού η Digeaδεν είχε καμία μέριμνα για ενίσχυση του σήματος στις περιοχές αυτές. Η δράση του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης εντάσσεται στο πλαίσιο της εφαρμογής νησιωτικών πολιτικών, όπως τις είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, τον Δεκέμβριο από τη Νίσυρο».

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, που υπάγεται στην Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών, Ενημέρωσης και Ταχυδρομείων και διαμορφώθηκε με την βοήθεια του γραφείου Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, έχει προϋπολογισμό 1.975.000 ευρώ και περιλαμβάνει την δωρεάν τοποθέτηση δορυφορικών πιάτων και την ετήσια συνδρομή σε όλα τα νοικοκυριά των νησιών που δεν είχαν πρόσβαση σε ψηφιακό σήμα. Μεταξύ των νησιών που θα ωφεληθούν είναι η Αστυπάλαια, το Αγαθονήσι, η Κάσος η Χάλκη, οι Λειψοί τα Ψαρά καθώς και άλλα νησιά του Αιγαίου. Στόχος μας, όπως σχολίασε ο Νεκτάριος Σαντορινιός είναι να αποκτήσουν τα νησιά μας ίσες ευκαιρίες και προσβασιμότητα, όπως απαιτεί το ίδιο το Σύνταγμά. Αν θέλουμε να μιλάμε για μια ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική, τα νησιά δε μπορούν να παραμένουν αποκομμένα από την ψηφιακή εποχή και την εποχή της επικοινωνίας.

Περισσότερα...

κάποια στιγμή πρέπει να μας εξηγήσουν οι υποψήφιοι της Ν.Δ. που έχουν βρει τα χρήματα για αυτές τις πολυτελείς εκλογικές καμπάνιες, ενώ το κόμμα τους είναι χρεωμένο

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Για την κυβερνητική πολιτική

«Υπάρχει μια συνεχής συζήτηση γύρω από το τι θα καταφέρει η κυβέρνηση και αν θα αντέξει. Κάθε νομοσχέδιο παρουσιάζεται σαν μείζον και ότι δήθεν φέρνει προβλήματα στην κυβερνητική συνοχή». «Μετά από τόσο καιρό έχουμε αποκτήσει την εμπειρία να διαπραγματευόμαστε και να φέρνουμε αποτελέσματα». «Η κυβέρνηση έχει μέχρι στιγμής αποδείξει ότι προχωρά με σχέδιο και σταθερά βήματα».

«Είμαστε έτοιμοι να σηκώσουμε το βάρος που μας αναλογεί και να εκπληρώσουμε την εντολή που μας έχει δώσει ο ελληνικός λαός σε δυο εκλογικές αναμετρήσεις μέσα στο χρόνο». «Μπορούμε να συμβάλλουμε στην πρόοδο της χώρας, κυρίως μέσα από τη συζήτηση που θα ανοίξει μετά την πρώτη αξιολόγηση και θα αφορά το χρέος της χώρας».

Για την ανάγκη συνεννόησης

«Στο πολιτικό μας σύστημα υπάρχει ανάγκη συνεννόησης για τα βασικά ζητήματα μεταξύ των κομμάτων, όπως το ασφαλιστικό. Γιατί οι αλλαγές που προωθούνται δεν έχουν εμβαλωματικό χαρακτήρα- όπως γινόταν τις προηγούμενες φορές- αλλά αφορούν τις επόμενες γενιές και ο ορίζοντάς του ξεπερνά την τετραετία, οπότε είναι απαραίτητη μια εθνική συνεννόηση. Αν όμως οι συνάδελφοι της αντιπολίτευσης δε θέλουν να συμμετέχουν σε διάλογο, εμείς δε θα αφήσουμε την χώρα ακυβέρνητη, θα προχωρήσουμε».

«Σε αυτό το σκοπό, εύχομαι γρήγορα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να λήξει τα εσωτερικά ζητήματα. Γιατί χωρίς μια αντιπολίτευση με θέσεις και συγκεκριμένη κατεύθυνση δεν  μπορεί να λειτουργήσει σωστά το πολιτικό μας σύστημα»

Για τον τουρισμό και τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια

«Ένα ζήτημα που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, είναι η διαχείριση των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων. Είναι ένα θέμα που αφορά μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, της οικονομίας και φυσικά, τον τουρισμού και τις επιχειρήσεις του».

«Το ενδεχόμενο να χάσουμε ένα μεγάλο μέρος του ξενοδοχειακού μας δυναμικού και να περάσει σε ξένα χέρια, με κίνδυνο να διαταραχθεί το εργασιακό καθεστώς για χιλιάδες εργαζόμενους, είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, κανείς δε το θέλει και πρέπει να κινηθούμε σε κατεύθυνση αποτροπής».

«Μέσα σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να δούμε και αλλαγές που πρέπει να γίνουν για την τόνωση της τουριστικής οικονομίας, ώστε να υποστηριχτούν οι επαγγελματίες του τουρισμού. Είναι χαρακτηριστική η προσπάθεια που γίνεται από το Υπουργείο Τουρισμού για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου».  

Για το Ασφαλιστικό

«Η μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό θα περιλαμβάνει σε δυο τμήματα: το πρώτο κομμάτι περιλαμβάνει την θεσμοθέτηση της εθνικής σύνταξης  που θα είναι συνδεδεμένη με το ΑΕΠ και θα έχει ρήτρα ανάπτυξης, γεγονός που σημαίνει ότι συν τω χρόνω, θα αυξηθεί σε αναλογία με τους καλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης που θα αποκτήσει η οικονομία μας. Το δεύτερο κομμάτι έχει να κάνει με το ποσοστό αναπλήρωσης- που είναι σε διαπραγμάτευση- και αφορά τη συμμετοχή του κράτους και το ποσοστό των ασφαλιστικών εισφορών που έχει πληρώσει ο ασφαλισμένος κατά τη διάρκεια του εργασιακού του βίου».

«Με αυτό το σχέδιο και αναλόγως με τα ποσοστά αναπλήρωσης, υπολογίζεται ότι θα προκύψουν και κάποιες μικρές αυξήσεις στις χαμηλές συντάξεις».

«Επειδή πολύς λόγος γίνεται για το ποιες θα είναι τελικά οι μειώσεις, θέλω να πω, ότι το ποσοστό αναπλήρωσης δεν θα είναι ενιαίο για όλες τις συντάξεις. Θα μπορούσε δηλαδή να είναι μεγαλύτερο για τις χαμηλές και αντίστροφα. Με αυτό τον τρόπο αποκτά το ασφαλιστικό αναδιανεμητικό χαρακτήρα. Δεν θα αντιμετωπίζονται όλες οι συντάξεις με τον ίδιο τρόπο και στηρίζονται έτσι οι χαμηλότερες εισοδηματικές βαθμίδες».

Για τα 14 Περιφερειακά Αεροδρόμια

«Πολλοί μας κατηγορούν ότι είμαστε ανακόλουθοι με την μέχρι τώρα στάση μας ενάντια στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας. Εγώ προσωπικά, ακόμη και σήμερα θεωρώ ότι δεν είναι μια καλή εξέλιξη η πώληση της. Όλοι όμως ξέρουμε πως έπρεπε να παρθούν δύσκολες αποφάσεις για τη χώρα. Η Συμφωνία του καλοκαιριού ναι μεν προέβλεπε αποκρατικοποιήσεις, όμως έχουμε καταφέρει από τις 23 που μας ζητούσαν οι δανειστές, να πρέπει να υλοποιήσουμε μόνο τις 9».

«Αναφορικά με τα 14 Περιφερειακά Αεροδρόμια, έγινε μεγάλη προσπάθεια από την Κυβέρνηση να αλλάξουν οι όροι της σύμβασης παραχώρησης και να αυξηθεί το τίμημα αλλά δεν ήταν δυνατόν, γιατί οι όροι και ο διαγωνισμός είχαν ορισθεί και εκτελεστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση. Στα χέρια μας, έφτασε μόνο για υπογραφή η σύμβαση παραχώρησης των 14 Περιφερειακών Αεροδρομίων, χωρίς να μπορούμε να επέμβουμε στα επιμέρους».

 Για την αξιωματική αντιπολίτευση

«Είναι συχνό το φαινόμενο οι υποψήφιοι της Ν.Δ. να επιτίθενται στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα, όσο προχωράει η διαδικασία για την εκλογή Προέδρου του κόμματός τους. Πρόσφατα ο κ. Τζιτζικώστας μας συνέδεσε μάλιστα με τα παλιά και φθαρμένα συστήματα. Προσωπικά νομίζω ότι κάποια στιγμή πρέπει να μας εξηγήσουν που έχουν βρει τα χρήματα για αυτές τις πολυτελείς εκλογικές καμπάνιες, για τη σύμβαση που υπέγραψαν με την VODAFONE, κτλ. ενώ η Ν.Δ. είναι χρεωμένη. Ας μας τα εξηγήσουν όλα αυτά και μετά να μας κατηγορήσουν για παλιό πολιτικό σύστημα».

Για τους δανειστές και το ΔΝΤ

«Ο κ. Σόιμπλε με τις συχνές παρεμβάσεις του για Grexitέχει σα σκοπό την υλοποίηση μιας ατζέντας που στοχεύει στην ενίσχυση ενός σκληρού πυρήνα μέσα στην Ευρώπη». 

«Η συζήτηση για το ρόλο του ΔΝΤ στην Ελλάδα είναι μια κουβέντα που έχει ανοίξει από τις μέρες διακυβέρνησης, του κ. Παπαπνδρέου - ο οποίος ήταν και αυτός που έφερε το Ταμείο στην Ελλάδα με συμφωνία που έγινε ακόμη και πριν εκλεγεί Πρωθυπουργός».

«Η Ευρώπη χαρακτηρίζεται για τις αξίες της αλληλεγγύης και του κοινωνικού κράτους. Όμως παρόλο που πολλές από τις θέσεις του ταμείου είναι ευνοϊκές για την Ελλάδα, αναφορικά πχ. για το χρέος, τις παραπάνω αξίες δεν τις ενστερνίζεται το ΔΝΤ όταν ζητά σκληρά μέτρα για μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές. Το ΔΝΤ ζητά την νέο- φιλελευθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας».

«Εμείς πιστεύουμε ότι το ΔΝΤ δεν έχει χώρο και λόγο να υπάρχει στην Ευρώπη. Εμείς κληρονομήσαμε ένα συγκεκριμένο σχήμα δανειστών και με αυτούς συνδιαλεγόμαστε, αλλά πάγια θέση μας είναι να ζητάμε να μην συμμετέχει στο πρόγραμμα της Ελλάδας το ΔΝΤ. Η Συμφωνία που υπογράψαμε ορίζει πως το ΔΝΤ θα συμμετέχει μέχρι και τον Μάρτιο του 2016. Δεν ξέρω όμως αν θα χρειαστεί να παραμείνει, καθώς με την επιτυχημένη ανακεφαλαιοποίηση που πραγματοποιήσαμε, δεν θα χρειαστεί να συνεισφέρει άλλο οικονομικά, άρα δεν θα έχει ρόλο».  

embed video plugin powered by Union Development

Υποκατηγορίες